En intervju med en medlem.

Kan du berätta lite om dig själv och din träning?

Jag är kvinna och arbetar på ett läkemedelsföretag. Jag började träna Wing Chun för två år sedan och går i genomsnitt på två pass i vecka.

Varför valde du att träna Wing Chun eller självförsvar?

Jag ville börja träna någonting för att må bra och var på ett öppet hus där flera olika föreningar visade upp sig. Wing Chun-träningen verkade mer avslappad än de andra kampsporterna, vilket kändes bra eftersom jag inte hade provat någon kampsport tidigare.

Hur är det att träna Wing Chun?

Det är en blandning av teknik, självförsvar, svett och skratt. Vi har roligt på träningarna så tiden brukar gå fort. Eftersom passen har olika inriktning så får man variation även om man tränar tre gånger i veckan.

Vad är fördelarna med att träna Wing Chun för dig?

Jag känner mig starkare i kroppen, framförallt i rygg, mage, axlar och händer. Eftersom jag har ett stillasittande jobb hade jag tidigare ont i ryggen ibland men det har blivit mycket bättre sedan jag började träna Wing Chun.

Vilket är det roligaste momentet under träningen?

Jag tycker att det är roligt med teknisk sparring. Då får man chansen att testa vad man har lärt sig i ett lagom tempo så att man även märker vad man kan förbättra.

Vad vill du säga till dem som funderar på att Träna Wing Chun?

Oroa er inte om det känns svårt i början. Ni kommer att lära er mycket under första terminen även om ni inte har provat någon kampsport tidigare.