En intervju med en medlem.

Kan du berätta lite om dig och din träning?

Jag är en ung tjej som ursprungligt kommer från Sudan och jag har bott i Sverige i nästan 10 år. Jag tränar Wing Chun ungefär 2 gånger i veckan och jag försöker att vara med oftare när jag har tid.

Varför valde du att träna Wing Chun eller självförsvar?

Jag har aldrig tränat kampsport tidigare men jag ville gärna prova och se samtidigt lära mig om självförsvar.

Hur känns det med att träna Wingchun?

Det har varit jätte kul att träna Wing Chun. Man behöver inte veta mycket om det för att kunna träna. Man börjar det och så lär man sig så småningom och få sin styrka.

Det känns bra varje gång man är där, man lär sig någonting nytt och därför vill jag gärna fortsätta träna! Jag har bättre självförtroende än förut och jag känner mig tryggare. Om jag hamnar i en svår situation på gatan, så kommer jag att hantera situationen bättre. Jag vet att vissa personer är tuffa och då vill man vissa det för andra, men jag är också tuff nu, för det har jag lärt mig nu.

Vad var ditt roligaste momenten under träningen?

Jag hade roligaste momenten när vi hade ”hård träning”, d vs när vi tog tur att stå i mitt av en ring av andra 5 eller 6 personer och en slår mot dem andra. Jag tycker att träningen är väl balanserade och har en perfekt blandning av mjuk träning och hård träning.

Vad tycker du om instruktörerna och träningskompisarna här?

Jag tycker att lärarna på Uppsala Wing Chun är fantastiskt bra. Vi som tränar där har olika bakgrund med olika kultur. De har visat sig stor förståelsen för det. De förstår att vi är olika.  Man känner sig inte tvungen att göra någonting man inte känna sig obekväm med alls. Träningen själv är väldigt individuellt anpassade på något sätt. Lärarna är också jätte tålmodiga och kunniga. De vet vad de gör. När det gäller träningskompisar, känns det att alla försöker att ha det kul på plats. Alla känner sig välkomna. När vi tränar tillsammans, alla tar hänsyn till dem andra och det finns inga konflikter.