En intervju med en medlem.

Kan du berätta lite om dig och din träning?

Jag är en tjej som jobbar med marknadsföring på ett företag i Uppsala. Jag har tränat Wing Chun sedan ett år sen och jag går på träningen en gång i vecka.

Varför valde du att träna Wing Chun eller självförsvar?

Jag var intresserade av kung fu sedan jag var barn. Då läste jag många berättelser om kung fu världen, tyckte jag att det är himlat kul att man kan kung fu för att man kan försvara sig och hjälpa dem andra, och man känner sig stark med stor frihet. Men jag har inte riktigt tränat någonting tills jag pluggade på universitet, då tränade jag Sanshou i ett år. Sen tränade jag olika typer av kung fu på kort tid och ibland slår och sparka på min sandsäck hemma. Förra året insåg jag att jag måste ta det seriös så att jag kan riktigt utveckla mig och får tillräckligt mycket motion. Jag pratade med en kille som tränade på Wing Chun Uppsala förut och han starkt rekommenderade mig att köra på det. Jag är glad jag gjorde det!

Hur känns det med att träna Wing Chun?

Jag trivs jättemycket! Jag skrattade högt tillsammans med träningskompisar när vi gjorde dumma misstag eller hittade en jättekul rörelse. Jag får min lugna momenten när vi andas djup och fokuserar på oss själva och omgivningen. Jag var enormt tacksam, glad och stolt över mig själv efter en hård träning med mina duktiga och omtänksamma träningskompisar av olika ålder och bakgrund.

Vad är fördelarna med att träna Wing Chun för dig?

Jag får regelbunden motion och tränar oftare hemma, vilket är jätte bra för kroppen! Träningen själv kräver alltid att man tränar med någon annan, så man får träffa, träna och prata med en stor gäng av trevliga människor med gemensamma intressen, vilket är skönt. Jag känner mig trygg när jag var ute ensam på sen kväll och mina kvinnliga kompisar känner sig tryggare med min sällskap. 😀 Flera av de funderar på att träna Wing Chun också!

Vad vill du säga till dem som funderar på att Träna Wing Chun?

Riktig Wing Chun är inte svag eller meningslös alls som många Youtube video visas. Riktigt Wing Chun är inte så aggressiv eller våldsam som många tror. Wing Chun är en ”magi” som hjälper dig att hitta din egen kraft, styrka och mod oavsett vem du är. Wing Chun är för alla: Det är inte en skit reklam och det är en fakta du kommer att inse själv.