Enkelt och effektivt självförsvar för alla. Terminsstart 22 januari!

Hos oss kan alla som har fyllt åtta år börja träna: kvinna som man, ung som gammal, tränad som otränad. Träna ett unikt självförsvarsystem hos oss. Vi har roligt och blir starkare och tryggare tillsammans. Om du är ny så självklart får du prova på innan du bestämmer dig!

Terminsstarten för barn och ungdomar är söndagen den 22 januari och för vuxna måndagen den 23:e januari. Vi tar även in nya medlemmar efter terminsstarten om det finns platser kvar.

Vad är Wing Chun?

Wing Chun är ett heltäckande kampsystem för självförsvar. Det är en sydkinesisk kung fu stil känt för att vara aggressivt, snabbt och närgånget, men framför allt är det är enkelt, naturligt och funktionellt. Stormästaren Ip Man var den förste som lärde ut Wing Chun till allmänheten!

”snabba slag, drag, sparkar, knän, armbågar och allt som krävs för att köra över motståndaren så fort som möjlig är nog ett enkelt sätt att beskriva Wing Chun på. ”

Var och när tränar vi?

Vi är en del av Budohuset i Uppsala och det är även där vi tränar. Här finner ni utöver Wing Chun även Karate, Aikido, Kendo, Naginata och Iaido.

Hur ser träningen ut?

Vi tränar i vanliga träningskläder (t-shirt och långbyxor rekommenderas) och barfota. I anslutning till träningslokalen finns självklart omklädningsrum och duschar!

Vuxenträning. Från 16 år

Räkna med mycket sparring och levande självförsvarsmoment som växlas mellan olika övningar som tränar upp utövarens balans och stabilitet, förmågan att leverera kraft och utveckling av Wing Chuns olika tekniker och principer. Detta gör att våra träningspass blir en blandning av fysiska övningar med inslag av lugnare moment som leds och coachas av våra instruktörer.

Ungdomsträning 11-15 år

Träningsupplägget för denna grupp är ganska likt 8–10 års gruppen men med ökad ålder kommer en mognare träningsform. Det blir mer likt vuxen Wing Chun och med mer komplexa övningarna. Bl.a.  sparring och självförsvarsövningar som blandas med fokus- och teknikövningar. För de som har tränat länge i denna grupp är det inte så mycket som skiljer sig från vuxenträningen.

Barnträning 8-10 år

Genom att blanda olika typer av träningsupplägg som bl.a. består av roliga lekar, allvarliga övningar, våga säja stopp, för att sedan sitta i ring och prata om konflikter, dumbommar och rätten att inte låta någon vara elak mot en, lär vi ut självförsvar och allas rätt att säja stopp. Inom skolorna pratar man mycket om ”stopp min kropp” och man skulle kunna säja att det är det vi lär ut. Både fysiskt och mentalt.

Prova på”

För dig som vill prova kan du göra det under en två veckorsperiod. Registrera dig via länken nedan så kontaktar vi dig strax innan terminen börjar. Om terminens träning har börjat så kontakta oss via info@wcu.nu.

Medlemsregistering

För att träna hos oss (ej ”prova på”) ska du registrera dig eller dina barn via en av länkarna nedan samt betala in medlems- och träningsavgiften. Avgiften är 750 kr/termin för barn/ungdomar och 1300 kr/termin för vuxna som betalas in via Swish, BG eller Epassi (friskvårdsbidrag).

Om Wing Chun Uppsala

Wing Chun Uppsala är en ideell förening vars mål är att med hjälp av Wing Chun och självförsvarsträning utveckla medlemmarnas fysiska, mentala och sociala hälsa i en positiv riktning. Det vi lär ut är resultatet av många års studier och tränande av Wing Chun, kamp, hälsa och psykologi mm, där tesen ”allt ska ifrågasättas, testas och kännas rätt” har används konstant under flera år och görs än idag. Läs mer